Registrering

Ta chansen att träffa företag för att säkra nästa jobb, sommarjobb, praktikplats, examensarbete eller plats på traineeprogram! Som vanligt erbjuder Hotspot allt detta, men i år tar vi ny form, mässan sker digitalt på hotspot.graduateland.com. Det mesta som brukar erbjudas under Hotspot kommer även erbjudas i år, men i nya former. Exempelvis kommer du ha möjlighet att prata med företagen i deras digitala monter istället för deras fysiska monter, detta innebär att du har betydligt bättre förutsättningar att få visa vem du är i ett privat samtal med en representant från företaget.

Nytt för i år är även att företagen kan söka upp dig via din profil på Graduateland, för att sedan ta kontakt med dig. Vi vill därför betona vikten av en bra profil. Nedan finner du en guide som stegvis visar dig hur du sätter upp en komplett profil och gör dig attraktiv för företagen.

OBS! För att fylla i din profil på ett så enkelt och snabbt sätt som möjligt, gör det via en dator.

Steg 1: Skapa konto

Börja med att gå in på hotspot.graduateland.com på din dator. Klicka på ”Logga in” uppe i det högra hörnet, välj sedan ”Logga in som student/arbetssökande”.  När du sedan anländer på sidan för att logga in, välj den gröna knappen med texten ”Logga in med Karlstad universitet studentkonto” för att sedan fylla i ditt KauID och lösenord (det är samma användarnamn och lösenord som du loggar in på kau.se och canvas med). Du har nu skapat ditt konto.

Steg 2: Kontrollera dina uppgifter

Du befinner dig nu på sidan med rubriken ”Välkommen till Hotspot 2021”. Kontrollera så att ditt namn och efternamn stämmer och fyll i/ändra vart du kommer från samt dina språkkunskaper. Klicka sedan på ”nästa”.

Steg 3: Bakgrund

Fortsätt att färdigställa din profil genom att välja ”Karlstad universitet” som din utbildningsinstitution. Vidare fyller du i vilken studieinriktning du har, finns det inte en exakt matchning, välj den som du anser vara närmast din studieinriktning. Fortsätt med att fylla i vilka kompetenser du har, vilken utbildningsnivå du siktar på att slutföra närmast samt ditt förväntade examensdatum. Klicka sedan på ”nästa”.

Steg 4: Vad söker du på Hotspot 2021?

Utställarna på Hotspot erbjuder massor av olika möjligheter. Fyll i vad du är intresserad av så vi kan visa vad som är relevant för just dig under mässan, oavsett om du letar heltidsjobb, deltidsjobb, examensarbete, praktik eller annat. Börja med att välja vilka typer av möjligheter du är intresserad av, här kan du välja flera alternativ som tex deltidsjobb och examensarbete. Gå vidare med att fylla i ditt primära intresseområde och vart du är intresserad av att jobba, klicka i rutan ”intresserade av att jobba på distans” om du är intresserad av att arbeta på distans. Klicka sedan på ”nästa”.

Steg 5: Notiser och villkor

I detta steg väljer du vilka notiser du vill ha, klicka i de val som passar dig. Klicka sedan på ”nästa”. På denna sida finns användarvillkor och integritetspolicy, för att godkänna dessa, markera rutorna längst ned på sidan. För att gå vidare måste båda accepteras. Klicka sedan på ”nästa”.

Steg 6: Om mig

Klicka på den lilla nedåtpekande pilen högst upp i högra hörnet och välj ”min profil” bland de alternativ som dyker upp. För att företagen ska förstå vem du är och vad du har att erbjuda behöver vi fylla i de resterande delarna. Börja med att klicka på profilbilden uppe högerhörnet för att ladda upp en profilbild, fylla i födelsedatum, kön, nationalitet, telefonnummer (landskoden är +46) och välj din profils synlighet. Avsluta med att spara dina ändringar.

Steg 7: Ladda upp CV

I kolumnen till vänster ser du vilka delar din profil saknar. Börja med att ladda upp ditt CV så att företagen enkelt har tillgång till dina arbetslivserfarenheter.

Steg 8: Rubrik och presentation 

Skriv en lockande rubrik och presentation av dig själv för att fånga företagens uppmärksamhet. Ett exempel på en rubrik och en presentation kan se ut såhär: 

Rubrik: ”Driven medie- och kommunikationsstudent” 
Presentation: ”Som ordförande för min studentförening är jag organiserad och van vid att arbeta med andra. Till våren tar jag examen och nu söker jag nästa utmaning.”

Klicka sedan på ”spara dina ändringar”.

Steg 9: Arbetslivserfarenhet

Fyll i dina arbetslivserfarenheter så att företagen snabbt kan få en överblick för om du är en intressant kandidat eller ej. Fylls detta inte i finns de risk att du sållas bort från deras lista över intressanta kandidater, trots att du har de erfarenheter de efterfrågar. Fyll i alla relevanta erfarenheter för att ge dig själv en god chans att fånga företagens intresse. 

Din profil är nu 100% ifylld och du har goda förutsättningar att lyckas bra med ditt arbetssökande och nätverkande på mässan! 

Vill du gå in och redigera något i din profil är det bara att logga in på hotspot.graduateland.com och göra dina korrigeringar. Det kan tillexempel handla om att du vill uppdatera ditt CV efter att ha varit på vår föreläsning om hur du skapar ett attraktivt CV som hålls 1 februari 12.15. Håll utkik på vår instagram @hotspotkau , det kommer vara begränsat antal platser!

Tips! Du kan redan nu gå in på eventet för att se vilka företag som är anmälda, men glöm inte att fler företag kan dyka upp.